Categorieën
Suikerriet als basis voor Malibu
Suikerriet is het basisingrediënt van alle rum. Het zijn de Europeanen die het suikerriet in het midden van de 17e eeuw geïntroduceerd hebben op de Caribische eilanden. De teeltomstandigheden in deze tropische regio waren ideaal waardoor kon worden voldaan aan de exploderende wereldwijde vraag naar suiker. In Barbados haalde de zoete vloeistof al snel tabak in als belangrijkste exportproduct en steeg de productie fors.
Zorgvuldig gemaakt
Malibu wordt geproduceerd door een combinatie van traditioneel ambacht en moderne technologie. De eerste stap in het creëren van Malibu begint met het winnen van melasse van suikerriet. Melasse is een bijproduct in het productieproces van suiker; het is wat overblijft nadat suikerrietsap is verhit tot ruwe suiker. Deze zoete stroop wordt vermengd met water, waarna gist wordt toegevoegd om alcohol te verkrijgen.
De gegiste melasse wordt drie keer gedistilleerd in de wereldberoemde West Indies Rum Distillery. Het resultaat is een witte rum met een lichte body dat wordt vermengd met natuurlijke kokosnootextract en suiker. Tot slot wordt de geurige vloeistof gebotteld in de kenmerkende en wereldberoemde witte fles met de palmbomen en de Caribische zon.