• Winkelwagen
    0 Product(en) € 0,00
    • 0 Product(en) € 0,00

Rum is een distillaat op basis van suikerriet. Deze sterke drank heeft meestal een alcoholpercentage van 37,5 tot 75%. Het is een van de populairste gedistilleerde dranken ter wereld.

In de 16e eeuw plantten Spaanse en Portugese kolonisten daar suikerriet aan. De Brazilianen noemen hun rum cachaça. Vanuit Brazilië verspreidde de kunst van het rum stoken zich over zee naar andere landen in het Caribische gebied. Het werd de favoriete drank van mariniers en zeerovers die de woeste Caribische Zee afschuimden.

Nog steeds worden er veel rums gemaakt in de Cariben. Een van de beroemdste Caribische rumlanden is waarschijnlijk wel Cuba (de bakermat van Bacardi en Havana Club). Rum wordt ook geproduceerd in een groot aantal andere delen van de wereld, waaronder Centraal- en Zuid-Amerika, Europa en zelfs Azië. Er zijn in totaal ruim 40 landen, die allerlei verschillende soorten rum produceren. Heldere witte rums vormen de ideale basis voor heerlijke cocktails als de Cuba Libre en Piña Colada, terwijl bruine en oudere rums prima puur gedronken kunnen worden.Weergave:
  1 / 4  Bezig met laden...
   1  2 3 4  


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
LEEFTIJDS-CHECK
​U moet 18 jaar of ouder zijn om alcoholische dranken te kunnen bestellen.