• Winkelwagen
    0 Product(en) € 0,00
    • 0 Product(en) € 0,00
Foto
Slijterij Lenten organiseert regelmatig evenementen, zowel voor particulieren als bedrijven. Hieronder ziet u wat er binnenkort gepland staat. Klik op het onderdeel voor meer informatie.

WHISKY PROEVERIJ - 28 februari 2019
Op donderdagavond 28 februari houden we een bijzondere whisky proeverij. Deze avond komt whiskykenner Jock Shaw samen met ons vijf whisky's en een rum van House of McCallum proeven. Jock geeft vele malen per jaar in binnen- en buitenland proeverijen en laat liefhebbers op muzikale en humoristische wijze kennis maken met whisky.

Jock Shaw - Keeper of the Quaich
Jock is geboren in Paisley, een weversstad vlakbij Glasgow die bekend is van het Paisley Pattern. Hij woont al meer dan veertig jaar in Nederland. Zijn ouders werkten voor the Scottish and Newcastle Brewing Company, die eigenaar waren van vele whisky distilleerderijen in Schotland. Zijn tante werkte voor The Chivas Whisky Bond. Er werd in zijn kindertijd dus veel over whisky gepraat (en geproefd)! 
Als volwassene volgde hij cursussen, nam deel aan proeverijen, bezocht veel distilleerderijen in Schotland en won prijzen met blind proeven van whisky. In 1999 werd hij landelijk kampioen in Amsterdam. In april 2014 werd hij 'Keeper of the Quaich'.

Daarnaast houdt hij enorm van muziek en speelt hij enkele instrumenten. Hij begon met het geven van nosing and tasting sessions voor geïnteresseerden en zijn bedrijf 'Scotch and Folk' zag in 2009 het levenslicht.


House of McCallum
Deze onafhankelijke bottelaar in de whisky & spirit wereld is opgericht door de Schot Antony McCallum, die al vanaf 1995 actief is in de drankenbranche. Antony was als export manager en brand ambassador verantwoordelijk voor o.a. de merken Chieftain's, Dun Bheagan, Isle of Skye, Tamdhu en Glengoyne. De laatste 3 jaar was hij werkzaam voor Dugas en verantwoordelijk voor het Rum portfolio van Dugas met o.a. de merken Emperor, Maja, Coloma en Domaine Severin.

Door zijn jarenlange ervaring en goede netwerk in de whiskywereld heeft Anthony de beschikking over goede contacten om mooie whisky's en distillaten te selecteren voor zijn ultieme project; The House of McCallum. De eerste bottelingen worden onder de naam The Art of Whisky en The Art of Rum uitgebracht.

Wij zijn erg enthousiast over de eerste bottelingen, die een mooie kwaliteit en uitstraling hebben, voor een nette prijs.

Deelname aan deze avond kost € 25,- per persoon.
Tijdens de avond kunt u de whisky's/rum natuurlijk met korting kopen.

Aanmelden kan telefonisch 0180-471149 of via de mail info@slijterijlenten.nlVOORDEELBONNENBOEKJE - GELDIG IN MAART

Eind februari ontvangen alle Lekkerkerkse huishoudens een voorbeelbonnenboekje in de brievenbus. Het boekje staat vol met kortingen, waardebonnen, acties en gratis artikelen die tegen inlevering van de bon verkregen kunnen worden. Ook Slijterij Lenten vindt u in dit boekje.
Het boekje is alleen geldig in de maand maart!

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
LEEFTIJDS-CHECK
​U moet 18 jaar of ouder zijn om alcoholische dranken te kunnen bestellen.